Bemutatkozás

GreenBee / Bemutatkozás

BEMUTATKOZÁS

Köszöntjük a kedves Olvasót!

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán 2015-ben méhcsaládokon alapuló környezeti monitoring rendszer fejlesztésébe kezdtünk. Fő célunk az volt, hogy a rendszer vállalati, ipari környezetben is megbízhatóan, viszonylag alacsony költségek mellett alkalmazható legyen, és eredményei adatokat szolgáltathassanak a partner vállalatok környezeti teljesítményének értékeléséhez.

Fontosnak tartottuk azt is, hogy a kutatás jól bemutatható legyen, valamint illeszkedjen a megbízó vállalatok CSR tevékenységéhez is.

Az első eredmények igazolták feltevéseinket – a rendszer működik, méheink kiválóan jelzik a környezet állapotát. Partnereink méhészetei ugyanakkor nem csak a kutatás mintavételi helyeiként működnek, hanem aktívan kiveszik a részüket a vállalat társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységeiből is. Az első év sikerei arra bátorítottak bennünket, hogy nevet adjunk a kutatási projektünknek, így született meg a GreenBee.

Célkitűzésünk, hogy minél több, a környezetéért felelősséget érző és tenni akaró vállalattal megismertessük tevékenységünket, ennek érdekében jött létre ez a honlap is.

Hasznos időtöltést, ismeretszerzést kívánunk a GreenBee oldalain!